Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.
autor artykułu:
(ken)
tytuł:
Kuchnia dla turysty: coś z egzotyki – kociewskiej i kaszubskiej
hasła przedmiotowe / hasła ogólne:
dział ogólny, opracowania regionalne, etnografia, regionalizm, promocja regionu, kuchnia tradycyjna, kuchnia regionalna, potrawy regionalne, tradycje kulinarne, turystyka kulinarna
hasła przedmiotowe / hasła szczegółowe:
Pomorze, Kociewie, Kaszuby, Żuławy Gdańskie, kuchnia kociewska, kuchnia kaszubska, kuchnia pomorska, Wojewódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Gdańsku / Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Gdańsku, Józef Borzyszkowski, Kuchnia gdańsko-pomorska, Danuta Słubik
osoby powiązane:
- Józef Borzyszkowski – historyk, profesor nauk humanistycznych, odznaczony Srebrnym Medalem „Zasłużony Kulturze Gloria Artis”, w latach 1990-1996 wicewojewoda gdański, od 1970 roku zawodowo związany z Uniwersytetem Gdańskim, członek Komitetu Nauk Historycznych PAN, w latach 1986-1992 prezes zarządu głównego Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego, założyciel i prezes Instytutu Kaszubskiego w Gdańsku, uhonorowany między innymi Nagrodą Naukową Miasta Gdańska im. Jana Heweliusza (2005) oraz Nagrodą Prezydenta Miasta Gdańska w Dziedzinie Kultury (2016)
- Danuta Słubik – pracownik Wojewódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Gdańsku
sygnatura:
WP62
numer teczki:
I-3
numer skanu:
wp_0062
zbiory Miejskiej Biblioteki Publicznej im. Aleksandra Skulteta w Tczewie