Dziennik Bałtycki; 1995 /07.12.1995/; nr 95/284

Dziennik Bałtycki; 1995 /07.12.1995/; nr 95/284

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

autor artykułu:

(ken)

tytuł:

Kuchnia dla turysty: coś z egzotyki – kociewskiej i kaszubskiej

hasła przedmiotowe / hasła ogólne:

dział ogólny, opracowania regionalne,  etnografia, regionalizm, promocja regionu, kuchnia tradycyjna, kuchnia regionalna, potrawy regionalne, tradycje kulinarne, turystyka kulinarna

hasła przedmiotowe / hasła szczegółowe:

Pomorze, Kociewie, Kaszuby, Żuławy Gdańskie, kuchnia kociewska, kuchnia kaszubska, kuchnia pomorska, Wojewódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Gdańsku / Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Gdańsku, Józef Borzyszkowski, Kuchnia gdańsko-pomorska, Danuta Słubik

osoby powiązane:

  • Józef Borzyszkowski – historyk, profesor nauk humanistycznych, odznaczony Srebrnym Medalem „Zasłużony Kulturze Gloria Artis”, w latach 1990-1996 wicewojewoda gdański, od 1970 roku zawodowo związany z Uniwersytetem Gdańskim, członek Komitetu Nauk Historycznych PAN, w latach 1986-1992 prezes zarządu głównego Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego, założyciel i prezes Instytutu Kaszubskiego w Gdańsku, uhonorowany między innymi Nagrodą Naukową Miasta Gdańska im. Jana Heweliusza (2005) oraz Nagrodą Prezydenta Miasta Gdańska w Dziedzinie Kultury (2016)
  • Danuta Słubik – pracownik Wojewódzkiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Gdańsku

sygnatura:

WP62

numer teczki:

I-3

numer skanu:

wp_0062

zbiory Miejskiej Biblioteki Publicznej im. Aleksandra Skulteta w Tczewie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Skip to content